BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 7, 2011

tertipu dengan produk kecantikan yang diharamkan

beauty is pain..yes.. tapi kalau cantik sekarang, kemudian hari muka jadi macam permukaan bulan xguna juga..so akak betul2 nak share something yang at least can help many women out there tentang pentingnya memilih produk kecantikan yang tidak memudaratkan kulit muka dikemudian hari..ehem2

hari tu i came across this one article in harian metro..pasal produk kecantikan yang digunakan menyebabkan kulit terbakar..bila akak cakap terbakar akak maksudkan terbakar hokay..bukan setakat sunburn manja2 tu..yang buat myself risau ialah produk yang digambarkan tu tersangat2 seperti teramatlah menyerupai (penegasan disini) produk yang akak pakai sekarang..
homai..time baca paper tu tengah terbaring dalam bilik sambil menyilangkan kaki dengan handsome skali..namun dengan gigihnya bangun dari katil and tercari cari kakak ipar yang no 2 dengan panik dan hidung terhempas pulas(?) ..terkumat kamit?errr..lain kali akak fikir..the reason akak cari dia dulu sebab both of us guna produk muka yang sama..

why akak rasa perempuan dalam article tu pakai produk yang kitorg pakai ialah
1. harga krim muka tu rm60
-krim muka kitorg tu harga rm60

2. mengandungi kimia hydroquinone
-haaa yang ni pulak..dulu akak ipar no1 ada masalah kulit..so akak cadangkan lah produk yang akak pakai sebab selama akak guna tu jerawat takde..kulit muka tegang..muka jadi lebih cerah..tapi esoknya tu dia cakap anak sedara dia cakap produk tu xelok cause ada hydroquinone..so dia decide untuk xpakai..tapi masa tu diri sendiri takde inisiatif nak cari apa kejadahnya hydrquinone tu..so teruskan jela pakai..sebab muka takde problem kan..akak fikir cantik je noks..

dah baca article tadi tu so i decided to berjumpa pakcik google..macam2 lah akak tnya dia..persoalan seperti siapakah hydroquinone..mengapa hydroquinone begitu kejam skali?adakah hydroquinone merupakan seorang askar zionis..kesan negatif hydroquinone..produk2 yang diharamkan oleh kementerian kesihatan malaysia..rahsia kulit cantik rozita che wan..-_-'..

so keluarlah semua senarai produk kecantikan yang telah diharamkan ..and suprisingly..krim muka yang akak guna tu salah satu produk yang diharamkan kerana mempunyai racun berjadual hydroquinone..dan produk tu dah pernah dirampas pun..tapi biasalah kan pengeluar ni tahu nak untung je..geram akak!akak dulu pun guna sebab ada parut jerawat..my mom yang guna dulu tapi krim tu xsesuai dengan dia..so dia stop pakai..akak amek akak tonyoh lah kat parut akak tu..ilang uols..tu akak troskan pakai..unfortunately..after 4tahun baru bijak nak google..tskkk..

bila baca and dapat tau kesan buruk hydroquinone ni memang meremang bulu akak..so kalau siapa2 ada guna mana2 produk yang ada dalam senarai produk kecantikan yg dirampas tu lebih baik berhenti..tak kisah lah kat kotak tu dia tulis halal ke..tanpa hydroquinone ke..boleh jadi rozita che wan ke..ceh tetiba kat kotak tulis cmtu..haaa speaking of produk kecantikan yang guna artis as diorang punya duta ni..bukan boleh percaya juga..bila tengok depan2 sagat kelapa akak lagi licin dari muka diorang..takdenya hari ni kau pakai garnier..esok muka kau macam fasha sanda..tapi kalau dapat muka macam fasha pun akak tak nak..hoho..semua tu tipu je..

plus muka kita ni bukannya bahan eksperimen k..lagipun kalau sesuatu produk tu ok kat muka cik bedah..xsemestinya kat muka cik senah pun ok..moral of the story dapatkan nasihat pakar before guna mana2 produk kecantikan k..macam akak ni pakar merapu je tapi tertipu juga..sob sob..

p/s: dah janji huduh macam mana pun awak stick dengan kita kan?well u shud..sebab sekarang awak huduh kita terima je awak..:p..pssstt..*u r the most gajus(gojes) bf in the whole world..

No comments:

Post a Comment